Løbebukser

Skal løbeturen piftes lidt op? Det kan du nemt gøre, når du vælger et par smarte løbebukser, som passer til netop dig. Her på siden får du nemt et samlet overblik over de mange muligheder. Du finder Adidas løbetights til både mænd og kvinder, og også et stort udvalg i mange andre kendte mærker som Kari Traa, ASICS, Esprit, og Puma. Her er nok at vælge imellem, og der er løbetights med høj talje, med lav talje, korte, lange, med kompression og uden kompression. Du finder løbebukser til de varme dage, til de kolde dage og til dagene midt imellem.

Da løb tilbage i 1980’erne for alvor blev en del af danskernes motionsvaner, var der ingen tvivl om, hvilke bukser, der skulle løbes i. Det var de tykke joggingbukser, som vi kendte som fritidstøj. Mange af os havde et par i grå, og var det meget avanceret, havde vi et par i sort. Heldigvis er der sket meget, siden løb for alvor vandt indpas i det danske land. Joggingbukserne var nemlig både varme, svedige og ubekvemme at løbe i. I dag er løbebukser ikke begrænset til joggingbukser. Men hvad er det så? Løbetights! Løbetights bruges i dag af både mænd, kvinder, pige og drenge, også selv om bukserne, da de så småt begyndte at vinde indpas blandt løberne, blev betragtet som noget, kun cykelryttere brugte. Den opfattelse har vi heldigvis ikke længere.

Som det fremgår af herover, findes løbetights i mange farver, faconer, længder, størrelser, kvaliteter og materialer. Se f.eks. de smarte Adidas løbetights, som både findes i en helt kort model, men som du også kan få i en lang udgave.

Når du vælger dine nye løbetights, skal du først og fremmest sikre dig, at de passer til den årstid, du skal bruge dem til at løbe i. Du kan nemlig både få almindelige løbetights, men også løbetights, som er mere velegnede til vinterløb, idet løbebukserene er fremstillet på en måde, så de giver ekstra varme til dig på de kolde dage. Herefter skal du vurdere, om dine løbetights skal have høj talje eller lav talje. Der er ikke en generel regel, som siger, at nogle typer løbere bruger den ene slags frem for den anden. Det er mere et spørgsmål om, hvad du selv føler dig bedst tilpas med.

Løbetights findes også i mange forskellige længder. Som du kan se, er der f.eks. Adidas løbetights, som går til lige over knæet, og dermed kun dækker din lår, men du finder også helt lange løbetights fra både Adidas, Kari Traa og mange andre brands. Som du kan se herover, så er der også de helt korte løbetights til løb på varme dage. De er naturligvis særdeles velegnede, når du skal have dine løbetights med på ferie til varmere himmelstrøg, hvor de traditionelle, lange løbetights sikkert vil blive alt for varme at løbe med. Men husk også, at pasform, evnen til at transportere sved væk fra kroppen, åndbarhed og komfort også er vigtige faktorer, når du skal vælge dine løbetights.

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen