Allergivenlige produkter til dig

Allergivenlige produkter til dig

Allergivenlige produkter til dig

Ønsker du at købe produkter til din hud, som ikke har fået tilsat alverdens skadelige indholdsstoffer, så bør du gå efter de allergivenlige produkter. I denne artikel kigger vi nærmere på to af de mest kendte mærker i forbindelse med allergivenlige produkter, som er Svanemærket og Den Blå Krans (Astma-Allergimærket). Derudover dykker vi også kort ned i, hvad man kan gøre for at modvirke tørre hænder, som mange typisk får her om vinteren, og så kommer vi med to anbefalinger til en allergivenlig håndcreme.

 

Svanemærket og Den Blå Krans (Astma-Allergimærket) – et godt sted at starte

Produkter med Svanemærket og/eller Den Blå Krans (Astma-Allergimærket) er fremstillet med fokus på de mennesker, som skal bruge dem. Herunder kan du læse nærmere om hver enkelt af mærkerne, og hvad de står for.

Svanemærket:

Svanemærket er et nordisk miljømærke og giver en garanti for, at det svanemærkede produkt lever op til vores miljømæssige og helbredsmæssige standarder i Norden. Det indebærer blandt andet:

  1. Der er sat krav til de stoffer, der er tilsat de svanemærkede produkter.

  2. Der er sat en begrænsning på, hvor meget produktet må belaste klimaet (et svanemærket produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori).

  3. Produktets kvalitet skal være høj. Det vil altså sige, at man ikke må gå på kompromis med produktets kvalitet for at gøre det mere miljøvenligt. 

Kravene til Svanemærket bliver revideret med nogle års mellemrum, så at Svanemærket hele tiden kan leve op til de gældende standarder.

Den Blå Krans (Astma-Allergimærket)

Produkter med Den Blå Krans er fremstillet med fokus på at modvirke kontaktallergi, eksem og irritation. Ved at vælge et produkt med Den Blå Krans mindsker du risikoen for allergi. Produkter med Astma-Allergimærket er din garanti for at få et produkt, som ikke indeholder unødige og skadelige indholdsstoffer.

 

Allergivenlig førstehjælp til dine tørre hænder 

Vinteren har meldt sin ankomst, og det betyder altså, at mange begynder at få tørre hænder. Det er et udbredt fænomen i vintertiden, og det skyldes, at luften både udenfor og indenfor er mere tør. Luften udenfor er tør på grund af luftfugtigheden, mens luften indenfor er tør på grund af varmen fra radiatorer og lignende. Derudover er vores hænder mere udsatte i år, da vi vasker dem oftere og bruger en masse skrap håndsprit på grund af Corona. Derfor har vi brug for gode fedtholdige cremer til vores hænder. Sundhedsstyrelsen har lavet en række anbefalinger i forbindelse med de tørre hænder, der lyder, at især børn bør bruge håndcreme efter hver håndvask, og at den creme, man anvender til sine hænder, bør være parfumefri og med en fedtprocent på mellem 40 % til 70%.

 

Der findes heldigvis mange forskellige allergivenlige håndcremer på markedet, så der er masser af valgmuligheder. Leder man efter en meget fedtholdig håndcreme, så kan man med fordel tage et kig på Locobases Fedtcreme og Repair, som henholdsvis afhjælper tørhed og reparerer tør og ødelagt hud. Lider man ikke af voldsomt tør hud, men ønsker man alligevel babybløde hænder, så kan man med fordel tage et kig på IVY AÏAs håndcreme, der blødgør huden med kakaosmør, sheasmør og mandelolie. 

Er du interesseret i de allergivenlige produkter? Så kan du hoppe ind på Nul Allergis hjemmeside, hvor du finder ene lækre og allergivenlige produkter.

Du finder siden her.

få nyhedsbrevet

Til toppen