Jeans

Jeans er ikke bare jeans. Jeans er meget mere og andet end det. Men det, der gør jeans til noget ganske særligt, er det slidstærke stof, som de produceres af. Herunder kan du få et samlet overblik over de mange muligheder, du har, når du skal vælge dit næste par jeans. Se f.eks. tilbud på Alberto jeans, som du finder lige her på siden. Her kan du også finde nogle af de mange andre muligheder, du har at vælge imellem, når det kommer til jeans. Udvalget er stort, så der er helt sikkert mere end ét par, der passer dig.

Jeans er måske det ældste stykke modetøj? 

Jeans er nok et af de stykker modetøj, der har været på markedet i flest år. Det menes, at man kan datere de første jeans mere end 140 år tilbage i tiden. Men der er ikke altid enighed om, hvor disse populære modebukser stammer fra. Flere påstår, at de populære bukser oprindeligt stammer fra Italien, hvor de opstod under navnet Gênes, som senere blev til jeans, andre påstår, at de stammer fra den franske by Nîmes, som skulle være udgangspunktet for det, vi kender som denim i dag. Andre mener, at det var Levi Strauss, der opfandt bukserne, og producerede dem af denim, som egentlig var tiltænkt produktion af telte til den amerikanske hær. Men uanset hvilken en af disse historier, der er korrekte, så ved vi i dag, at jeans har været igennem en udvikling fra at være slidstærke bukser, som tilbage i 1600-tallet blev fremstillet til yderst fattige mennesker, som ikke havde råd til at udskifte deres tøj, til at være bukser som blev anvendt som et symbol på ungdomsoprør og protest, til det de er i dag, hvor de er et vigtigt element i den etablerede modeverden.

I dag er der mange producenter af jeans på markedet, og du kan finde langt de fleste af dem i vores oversigt herover. Her finder du både jeans tilbud fra Alberto, jeans fra Levis, Gap, Marco Polo, Jack & Jones, og mange andre af de populære brands, som i dag har etableret sig som vigtige spillere på det danske marked for jeans.

Hvilke jeans, der passer til dig, kan kun du tage stilling til. Men der er dog nogle rettesnore, som du kan tage med i din betragtning, når du skal vælge dit næste par jeans. Hvis du har lange ben, skal du gå efter de modeller, som har ekstra længde, så du kan fremhæve din benlængde, mens du skal være opmærksom på, at jeans, der stumper, kan få dine ben til at se ranglede ud. Har du derimod korte ben, skal du vælge modeller med korte længder. Og skulle de vise sig alligevel at være for lange, så kan de altid lægges op. Hvis du ydermere vil undgå, at dine ben ser for korte ud i dine nye jeans, kan du overveje sko med hæl, så du får lidt ekstra højde. Har du brede hofter, så er Bootcut jeans eller jeans med lige ben de helt rigtige for dig.

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen