Bambustøj er for de miljøbevidste

Bambustøj er for de miljøbevidste

Bambustøj er for de miljøbevidste

Er du en af de mange, der har undret sig over begrebet bambustøj? Kan du ikke forestille dig, at du skal iklæde dig en stikkende bambusbusk? Så skal du lige læse med her.

Bambustøj er nemlig et nyere fænomen, der i høj grad er anerkendt for to egenskaber: Dels anses det for bæredygtigt overfor miljøet, og dels er bambustøj enormt behageligt at have på.

Derfor er bambustøj miljøvenligt

Bambustøj bliver af mange anset for at være miljøvenligt og bæredygtigt. Det er der en række gode grunde til:

  • Bambus er biologisk nedbrydeligt
  • Planten vokser lynhurtigt. Den kan vokse til fuld højde på 3 år år - og spreder sig selv med lynets hast, så man ikke skal rydde nye marker for at dyrke planten.
  • Bambus kræver ikke pesticider eller skadedyrsbekæmpelse
  • Bambus påvirker klodens CO2 balance positivt, da den optager mere CO2 under væksten end eksempelvis træer. 
  • Bmbus kræver stort set ikke vand, og dermed ikke kunstig vanding.

Der er dog et lille mén: Når bambus skal forarbejdes til tekstil, kræver det, afhængigt af produktionsmetoden, en hel del kemikalier. Hvis disse ikke behandles ordentligt, eller bare udledes i naturen går det bæredygtige ved bambustøjet fløjten. Derfor er det vigtigt at sikre at bambustøj bliver produceret på den rigtige måde.

Derfor er bambus velegnet til tekstiler

Udover de miljømæssige egenskaber, er der andre, og nok mere tungtvejende årsager til at bambustøj er ret populært. Tekstilet bliver nemlig ekstremt blødt, og føles meget behageligt at have på. Andre egenskaber er:

  • Bambus er antibakterielt - Det er årsagen til, at bambus ikke kræver pesticider i naturen - og den egenskab bliver overført til det færdige tekstil
  • Bambus er temperaturregulerende - Det virker lidt ligesom uld - Når det er koldt, varmer det, og når det er varmt føles det køligt.
  • Bambus er svedabsorberende og svedtransporterende. Derfor er bambustekstil også meget populært til undertøj, som eksempelvis tights, eller træningstøj som inderste lag. Du kan se et eksempel hos bambustøj, der har et stort udvalg af bambus tights
  • Bambus anses for allergivenligt, og egner sig godt til sart hud.
få nyhedsbrevet

Til toppen