Er du klar til julefrokost?

Er du klar til julefrokost?

Er du klar til julefrokost?

Julen bringer en masse hygge, lækker mad og godt selskab med sig i form af julefrokoster og selvfølgelig selve julemiddagen. 

Men med alt dette følger selvfølgelig også de mere praktiske ting: hvad skal man have på til de mange hyggelige aftener, hvilke ting skal man huske hvis man selv er vært eller værtinde for en julefrokost eller julemiddagen, og hvordan bliver man sommerklar ovenpå en jul med god mad i store mængder.

Alt dette giver vi gode råd til nedenfor, hvor du kan læse mere om hvordan du kommer igennem julen.

Hoster du en julefrokost? Dette skal du huske

Som vært eller værtinde er der en del ting du skal huske, og i en travl hverdag kan det være svært at bevare et overblik. 

Dog kan det sagtens lade sig gøre at afholde en succesfuld julefrokost eller julemiddag i en travl hverdag, hvis du blot husker få ting.

Det vigtigste er planlægning, som er nøglen til den perfekte aften. Ved at planlægge din aften i god tid, kan du nemlig forberede en del ting forud, og dermed undgå at stresse på selve dagen.

Og her gælder det om at planlægge alting – fra de store ting til de helt små. Start med at sammensætte din menu, så du kan købe ind i forvejen, og er sikker på, at du ikke mangler noget, når du er i gang med at forberede maden. Sørg også for at sammensætte en menu, hvor du kan forberede meget dagen inden. På denne måde undgår du at stresse på selve dagen.

Udover maden, er det fordelagtigt også at planlægge alt andet. Jo mere detaljeret du planlægger og forbereder, jo mindre skal du lave, den dag du får gæster.

Udtænk derfor også hvilken borddækning du vil have, da du på denne måde undgår en halvfærdig opsætning – dét vil gæsterne nemlig mærke til. Beslut allerede i forvejen alting – beslut hvilket stel du vil have, og beslut dig mellem duge, lysestager, vaser, blomster og så videre – så du er sikker på, at din borddækning har en gennemgående stil, og vil imponere dine gæster.

Skab et overblik over hele jule-perioden

De travle hverdage kan bevirke at vi af og til glemmer vores aftaler, og skal gøre os klar til en julefrokost i sidste minut.

Ligesom ved afholdelse af julefrokost eller julemiddag, er planlægning nøglen til at komme igennem de mange julefrokoster. Sørg derfor for at skrive alle dine aftaler ned, og planlæg dine outfits. Her er det en god idé at få købt dine outfits i god tid, og har du ikke tid til at tage i butikker, er online shopping en god mulighed. Eksempelvis kan du på nettet browse efter flotte festkjoler, som du kan få hjælp med et enkelt klik

Ved at forberede dig til dine julefrokoster i god tid, undgår du at stresse og kan bevare overblikket.

Julens eftervirkning

De fleste har efter julen det samme nytårsforsæt: at blive sundere. Dette kommer som et resultat af de mange julefrokoster og alt den lækre mad, som vi har forkælet vores mave med. 

Dog oplever mange en udfordring med at blive sommerklar, træne og spise sundt, da det jo stadig er vinter, og den varme kakao med flødeskum, lækre kager og den fede mad kalder på os. 

Er du en af dem der har svært ved at komme i gang med at træne og spise sundt, kan fedtfrysning hjælpe dig godt på vej til at blive sommerklar.

Fedtfrysning er nemlig en veldokumenteret behandling, der reducerer celler med op til 25 %, og en sådan behandling kan også hjælpe med at øge motivationen, så du efterfølgende selv kan komme i gang med at træne og spise sundere.

få nyhedsbrevet

Til toppen