Garmin Forerunner 225 - Anmeldelse

Garmin Forerunner 225 - Anmeldelse

Garmin Forerunner 225 - Anmeldelse

I løbet af det seneste år er der dukket flere og flere fitnessgadgets op, som kan tracke din puls via armbåndet. Derved undgår du remmen om brystet. Indtil nu har Garmin ikke været med på den vogn, men det er de nu med det nye Garmin Forerunner 225.

Alle tidligere pulsure fra Garmin har krævet, at du skulle bære brystremmen for at måle din puls under træning. Men med Forerunner 225 er den tid forbi. Garmin benytter nemlig en optisk pulsmåler, som sidder under selve uret, og derved kan måle din puls direkte på armen.

Det er en klar fordel, dels fordi du slipper for et stykke udstyr, og måling på armen er lige så nøjagtigt som måling med brystrem, så der er ingen grund til at bekymre sig for, om målingen er præcis nok. Det er den.

Udover at være et godt løbeur, har Forerunner 225 også mulighed for at tracke aktivitet som skridt og bevægelse, og dermed kan det være en fin erstatning for de typiske fitnessarmbånd som Garmin Vivofit og lignende gadgets.

Hvad er Garmin Forerunner 225?

Garmin har kombineret et løbeur med GPS, fitnessarmbånd med aktivitetsmåling og pulsmåler i én enhed.

Med GPS'en får du data på hastighed, distance og rute. Derudover giver den optiske pulsmåler på bagsiden af uret målinger af din puls, både under træning, men også når du blot lige vil måle pulsen. Der sker dog ikke en kontinuerlig pulsmåling hele dagen. 

Fordelen ved den optiske pulsmåler er klart, at du slipper for brystremmen. Dog har der været en del snak om, at optisk pulsmåling på armen ikke er nøjagtig nok. Det ser dog ikke ud til at være tilfældet med Forerunner 225. Test har vist, at den fuldt ud kan måle sig med pulsure der benytter brystrem.

Endelig er Forerunner 225 udstyret med accelerometer. Det giver mulighed for at måle din aktivitet over hele dagen. Du kan blandt andet følge antal skridt, hvor langt du går, samt ikke mindst antal kalorier du forbrænder. Derudover får du måling af søvnkvalitet, samt ikke mindst advarsler, hvis du er inaktiv for længe ad gangen.

Måling af distance med accelerometeret er dog ikke så nøjagtigt som måling med GPS'en. Ved test foretaget på løbebånd, var der en forskel på 100-200 meter i forhold til hvad løbebåndet viste. Det er dog i mine øjne rigeligt nøjagtigt, når man tager formålet i betragtning: Nemlig at måle aktivitetsniveauet.

Design og funktionalitet

Garmin Forerunner er med sine 48mm ikke et lille ur. Dog er det i mine øjne ikke den enorme øjebæ, som mange andre GPS-løbeure har tendens til at være. Faktisk har Forerunner 225 sin egen charme, hvis man gerne vil udstråle fitness til daglig.

Uret er vandtæt til 50 meter, hvilket betyder at du uden problemer kan benytte det i badet eller til svømmeture. Derfor vil Forerunner 225 også være et godt valg for triatleter og open water svømmere, som gerne vil have GPS tracking på svømmeturene. Fordelen er også at det faktisk er muligt at få pulsmåling i svømmehallen, uden at skulle iføre sig brystremmen.

Modsat øvrige Garmin-ure, er displayet tændt hele tiden. Det er faktisk rart, hvis du skal bruge uret hele dagen. Så slipper man for lige at røre skærmen eller vippe håndledet for at tænde displayet.

Remfri pulsmåling med optisk sensor

Garmin benytter en optisk sensor, udviklet af Mio. Det er den samme sensor, som anvendes i Fitbit Surge og Apple Watch. Den består af to grønne dioder, der oplyser blodårerne gennem huden. Derved kan en sensor registrere pulsen.

Kvaliteten af målingen afhænger af temperaturen. Jo koldere der er, jo sværere er det for uret at registrere pulsen. Dog oplevede jeg ingen problemer med dette i testperioden.

For at teste nøjagtigheden af Garmin Forerunner 225 blev der løbet et par ture med Forerunner 225, sammen med Polar H7 med brystrem, som dannede reference for målingen. Den viste en forskel på bare et enkelt slag i forhold til gennemsnitspuls og makspuls i løbet af et par løbeture. Det er i mine øjne nøjagtigt nok til de flestes brug.

God batteritid

Hvis du slår GPS og pulsmåler til, er der strøm nok til 10 timers aktivitet. Hvis du alene bruger uret som aktivitetsmåler opgiver Garmin at der skulle være strøm nok til 4 uger. Det var dog ikke muligt at teste det i forløbet.

I testperioden oplevede jeg at have strøm til halvanden uge. Det var inklusiv 4 løbeture på 30-50 minutter. Det er super fint i forhold til de ure jeg ellers har testet.

Alt i alt er Garmin Forerunner 225 et super godt ur,som opfylder behovene for de fleste. Uret er ikke perfekt, men i forhold til prisen får du rigtig meget ur for pengene.

få nyhedsbrevet

Til toppen