Hjemmetræning med dit barn - Sjovt for jer begge

Hjemmetræning med dit barn - Sjovt for jer begge

Hjemmetræning med dit barn - Sjovt for jer begge

Når du går hjemme med dit barn, kan det være svært at komme afsted til træning. Men hvorfor ikke gøre det til en oplevelse for både mor (eller far) og barn?

Her får du vores bedste forslag til hjemmetræning med junior. Det kræver faktisk ikke et kæmpe udstyrsarsenal at træne hjemme på stuegulvet, men nogle få remedier kan være en fordel. Dem kan du læse mere om længere nede.

I dette indlæg har vi taget udgangspunkt i, at dit barn er fra 0-2 år gammel. Der er stor forskel på, hvor meget du kan involvere ungerne, alt efter deres alder, så her har vi fokus på de mindste. Du vil dog kunne bruge mange af øvelserne og anbefalingerne også hvis dit barn er lidt ældre.

Træning med barnet styrker samværet

Vi er nok alle enige om, at det er styrkende for samværet at lave noget med sit barn, fremfor blot at parkere det i sofaen med ipaden og en pakke rosiner, mens du sveder på stuegulvet. Har du ikke planlagt at inddrage barnet i træningen, kan det også opleves forstyrrende, når junior pludselig ikke gider underholde sig selv, men vil være med i det mor laver.

Derfor: Planlæg nogle øvelser, og tænk over, hvordan barnet skal/kan deltage. Det er klart at du ikke kan køre et 45 minutters maxpuls program, men du kan stadig få sved på panden, samtidig med at barnet synes at mor er den fedeste legekammerat i verden.

Du skal også være klar på, at træningen skal foregå på barnets præmisser - Det nytter ikke at du har planlagt 5 sæt af 8 gentagelser squat med barnet i armene, hvis det ikke synes det er sjovt. Så prøv jer frem, og find de øvelser der passer til jer.

Tips til success med mor/barn træning

1: Del træningen op i små blokke fordelt over dagen, i stedet for én lang træning. Det er ikke sikkert, barnet lige synes det er sjovt, hvorimod det sagtens kan lade sig gøre at træne 5 gange á 10 minutter.

2: Udnyt turene med barnevognen til at få pulsen op. Du kan sagtens give den gas med en gang powerwalk, når du alligevel er ude og trille med barnevognen. Du behøver ikke løbe, for at forbrænde energi - Hurtig gang kan være lige så effektivt.

Gode øvelser til mor/barn træning

Der er masser af øvelser, som du kan lave hjemme på stuegulvet, hvor du sagtens kan involvere junior i træningen. Her er vores forslag:

  • Squat - Den klassiske øvelse er super træning for lår og baller. Kan udføres med baby i favnen, så du får ekstra vægt på - Eller alternativt med barnet i en bæresele, så har du hænderne fri.
  • Maveøvelse - Sid på gulvet med benene bøjet foran dig, og barnet lænende op ad din skinneben. Hold fast i barnets hænder eller krop, og rul ned på ryggen, mens du løfter benene. Har du styrke til det, ruller du tilbage til siddende stilling.
  • Lunges - Samme som med squats: Bær barnet i armene, eller brug en bæresele. Træd frem i en lunge, hvor du sætter det forreste ben frem i et stort skridt, og sænker det bagerste ben ned, så knæet rører jorden. Op igen og skift ben.
  • Leg raises - Lig på ryggen med baby på maven. Løft benene til lodret, og sænk dem langsomt ned igen. Lad dem ikke røre jorden, men sænk dem til vandret, og løft dem så igen. Gentag 5-10 gange.

Træningsudstyr som barnet kan lege med

Der findes træningsudstyr, som er en god ide at anskaffe, hvis du vil træne hjemme. Noget af det kan baby endda også lege med, så det er ren win-win. Du kan med fordel anskaffe:

  • En god træningsmåtte
  • En gymball
  • En medicinbold
  • Hulahopring
  • Lacrosse bold og foam roller

Træningsmåtten er alfa og omega, når du skal træne hjemme på stueguvlet. Den skåner ryg, knæ og led når du laver situps, pushups og andre gulvøvelser, så sådan en bør du under alle omstændigheder anskaffe. De andre ting er godt at have, men ikke absout nødvendige.

Dog kan det bestemt også anbefales at anskaffe en solid lacrossebold og en foam roller. De bruges til massage af ømme muskler, ryg og ben, og virker stimulerende på mobilitet og restitution.

Sikkerheden først!

Husk, når du træner med dit barn: Hold altid godt fast i barnet i de øvelser, hvor barnet er "med". Brug to hænder, og undgå pludselige rykkende bevægelser. Så er du sikkker på en god oplevelse med mor/barn træning hjemme på stuegulvet.

få nyhedsbrevet

Til toppen