Mode i naturlige materialer

Mode i naturlige materialer

Mode i naturlige materialer

Bæredygtighed bliver mere og mere relevant i nutidens samfund – også når det kommer til mode. 

Folk er blevet mere miljøbevidste og vil derfor gerne købe bæredygtigt mode. Mange modebrands er derfor også begyndt at lave mere bæredygtige kollektioner. Vil du gerne være mere bæredygtig i dit tøjvalg, så kommer der her en lille guide til, hvordan du kan gøre dette. 

 

Naturlige materialer

Tøj lavet af naturlige materialer er blevet rigtig populære, fordi de ikke indeholder plastik eller lignende - som vi alle sammen ved, ikke er nedbrydeligt og derfor ikke bæredygtigt. Naturmaterialer er materialer, der er lavet af planter eller dyr. Hvilket betyder, at det blandt andet er bomuld, bambus, uld, læder, denim mm.

 

Vil du gerne være mere bæredygtig kan det dog stadig være en rigtig god ide at tjekke, at materialerne er lavet økologisk, selvom de er naturlige. Bomuld er for eksempel et naturmateriale, men det er ikke dyrket økologisk, hvis ikke det er tydeliggjort. Du kan derfor ende med tøj af bomuld, som overhovedet ikke er godt for miljøet. 

 

Tidsløst design

Tøj i tidsløst design er smart, fordi du ikke følger de skiftende trends, men har tøj som altid kan bruges. På denne måde behøver du ikke hele tiden skifte dit tøj ud, fordi det pludselig er blevet umoderne. Tidsløst design og tidsløse farver hænger meget sammen, da det handler om at have både design og farver, som kan bruges hele tiden. Det nytter derfor ikke at have tøj i skrigende farver, fordi de er populære i én sæson. 

 

Kvalitet over kvantitet 

Kvalitet over kvantitet hænger lidt sammen med tidsløst design. Det handler nemlig om at have tøj i god kvalitet i stedet for at have meget – eller skifte det ud hele tiden. 

 

Modebrands, der går op i tidsløst design og kvalitet, udsender ofte kun kollektioner et par gange om året, og ikke til hver sæson, som mange andre gør. Dette er nemlig grundet, at deres kollektioner ikke er lavet til én bestemt sæson, men gerne skulle bruges hele tiden – og holde længere. 

 

Certifikater

Tøj med diverse certifikater er også et godt tegn på bæredygtig mode. Kig derfor efter certifikater for økologi, social ansvarlighed, dyrevelfærd eller lignende. På denne måde er du sikret, at det tøj, du køber, overholder de værdier, du værtsætter. 

 

Mærker, du kan kigge på, er mærker som Aiayu, Skall Studio og Nué Notes. 

få nyhedsbrevet

Til toppen