Sådan får du en fornuftig ventetøjs-garderobe

Sådan får du en fornuftig ventetøjs-garderobe

Sådan får du en fornuftig ventetøjs-garderobe

Når man venter barn, er der mange ting, man skal tage højde for og forberede sig til. Det betyder også ofte, at overskuddet ikke er på det højeste, og at ventetøjsshopping derfor ikke står højst på listen over ting, der skal klares under graviditeten. Ikke desto mindre er indkøb af ventetøj en nødvendighed, hvis ikke man ønsker at gå rundt i sine løse natbukser graviditeten ud. Ved at planlægge hvad for noget ventetøj, der skal indkøbes, kan man spare sig selv for en masse besvær. Læs her hvordan du kan gøre din ventetøjsshopping mest effektiv, og hvordan du nemmest kan spare penge på det. 

Kvalitet over kvantitet

Man kan nemt komme til at tænke, at da man kun skal bruge ventetøjet i en begrænset periode, så kan man lige så godt købe det billigste, man kan finde. Men faktisk så er det relativt nemt at videresælge ens brugte ventetøj – hvis det altså er af en vis kvalitet. Kvalitetsventetøj bliver nemlig ikke så hurtigt slidt og kan dermed sagtens bruges igen. Ved at investere i ventetøj, som du vil kunne sælge videre efter graviditeten, kan du altså spare en del penge, og samtidig er det en miljøvenlig løsning, da det mindsker brugen af ressourcer og mængden af affald. Dermed er der altså tale om lidt af en win-win-situation.

Invester i få men gennemtænkte outfits 

Når man venter barn, så er der mange ting, der skal indkøbes, hvilket kan være svært nok at overskue i forvejen, uden at man også skal tænke på indkøb af ventetøj i tide og utide. Derfor er det smart at få investeret i nogle enkelte ventetøjsoutfits tidligt i graviditeten, så at man ikke skal stresse over at skulle ud og shoppe tøj i løbet af graviditeten, samtidig med at man også skal ud og købe en barnevogn, et puslebord, en vugge osv. 

Med få outfits mindsker du også chancen for tøjkriser, hvilket ikke bliver nemmere at magte, når man er højgravid. Derfor kan du med fordel købe få outfits, som passer til specifikke lejligheder, så at du ikke er i tvivl om hvad for noget tøj, du har at vælge imellem, når du eksempelvis skal til fest, skal ud i koldt vejr osv. 

Hold øje med miljømærkerne

Når man er gravid, bør man være ekstra opmærksom på, at det tøj man går i ikke har nogle skadelige kemikalier i sig, for at sikre at ens barn ikke tager skade. Det kan man gøre ved at sørge for at købe tøj, som er miljømærket. Miljømærket tøj, som er lavet af naturfibre, består af miljøvenligt dyrkede råvarer. Tøjet må ikke indeholde nogen former for farvestoffer, kemiske stoffer, tungmetaller og lignende. At investere i miljømærket tøj er godt for miljøet, da produktionen af tøjet har belastet miljøet mindst muligt. Miljømærker, som du kan holde øje med, når du skal købe ventetøj, kan f.eks. være Svanemærket samt EU-blomsten.

 

Leder du efter kvalitetsventetøj? Så tag et kig på vores brede udvalg af ventetøj fra kendte mærker. Du finder vores udvalg lige her.

få nyhedsbrevet

Til toppen