Skal du til rund fødselsdag?

Skal du til rund fødselsdag?

Skal du til rund fødselsdag?

Skal du til rund fødselsdag, hvor fødselaren holder stor fest med det hele? Vil du have noget underholdning eller lignende med, men ved ikke, hvad det skal være? Så kommer der her et par ideer. 

 

Tale

At holde en tale er en klassiker, som aldrig går af mode. Her kommer nogle tips til at holde en helt fantastisk tale, som fødselaren (og gæsterne) kommer til at elske.

 

1.     Talelængden skal ikke være for lang. Er du rigtig tæt med fødselaren, kan du sagtens holde en tale op til 10 minutter. Er du ikke helt så tæt med personen, så er det helt fint, at talen varer i 3-5 min.

2.     Hvad skal talen omhandle? Det er en god ide at sætte sig ned, inden du begynder at skrive talen og finde ud af, hvad du gerne vil have med. Det kan godt blive kedeligt at høre på dig, der gennemgår hele fødselarens liv. Derfor er det en god ide at finde omkring 3 oplevelser eller lignende at komme ind på.

3.     Følelsesladet eller humoristisk tale? Overvej, om du vil holde en tale, der sætter gang i tårekanalerne på fødselaren og gæsterene eller om du vil holde en tale, som får folk til at grine. Du kan også med fordel blande disse sammen, så du får gang i alle følelserne i gæsterne. 

 

 

Sang

Det kan godt virke skræmmende at stille sig op og holde en tale foran en masse mennesker, hvor man måske kun kender halvdelen. Det kan derfor være nemmere at skrive en sang om fødselaren i stedet. Her kommer et par tips til at lave en sang.

1.     Find melodien. Det er nemmest at starte med at finde den melodi, du gerne vil bruge til sangen. At vælge melodien først giver dig noget af gå ud fra, når du skal skrive sangen. Der er ret stor forskel på at bruge ”I en kælder sort som kul” end ”Der bor en bager”.

2.     Find hvilke minder eller lignende, du gerne vil have med i sangen. Prøv at få dem til at passe ind i de forskellige vers og begyndt derefter at overvej, hvordan du skal få det til at rime – hvis det skal det. 

 

3.     Sangskjulere er en rigtig god måde at levere sangen på. Her kan du selv vælge, hvor personlig eller sjov den skal være.

få nyhedsbrevet

Til toppen