Styling – vælg det rigtige glattejern

Styling – vælg det rigtige glattejern

Styling – vælg det rigtige glattejern

Når håret skal sidde lidt ekstra smart, vælger mange at benytte et glattejern til at style håret med. Det giver dig mulighed for at få et nyt og smart look. Der er dog også flere, der vælger at benytte et glattejern til daglig brug, hvis du har brug for at styre dit hår i den rigtige retning. Uanset hvilke situationer du vælger at benytte et glattejern i, er der mange forskellige modeller at vælge imellem. Vi giver dig her nogle bud på, hvornår du skal bruge forskellige typer glattejern.

Det klassiske glattejern

Det klassiske glattejern er det, langt de fleste anvender. Pladerne på glattejernet er typisk omkring 2,5-3 cm bredde. Det gør det yderst anvendeligt, hvis du har en forholdsvis almindelig længde hår med en almindelig tykkelse.

Mange benytter denne type glattejern til at glatte deres hår med. Denne type glattejern er dog også særdeles god til at lave krøller med, hvis du ønsker et andet look. Vil du gerne have et glattejern, der kan anvendes både til at glatte og krølle dit hår, kan det være en fordel at kigge efter en model, der er forholdsvis rund i kanterne. Det giver pænere krøller.

Mini-glattejern

Har du kort eller tyndt hår, kan det være svært at benytte den klassiske model. Det er bedre at benytte et mini-glattejern. Det kan nemlig være svært at komme helt ind til hårdbundene, hvis du fx har kort hår. Derudover kan det slide på dit hår, hvis du har meget tyndt hår. Har du kort eller tyndt hår vil det derfor være en fordel at vælge et mini-glattejern i stedet for. 

Et mini-glattejern er typisk noget mindre end det klassiske glattejern. Pladernes bredde på et mini-glattejern vil typisk være ca. halv størrelse i forhold til et klassisk glattejern. Med et mini-glattejern får du mulighed for at få håret helt glat helt ind til hovedbunden, og uden det forsager for meget slitage på dit hår.

Maxi-glattejern

Et maxi-glattejern er til dig, der enten har meget langt hår, eller har meget tykt hår. Et maxi-glattejern har typisk plader, der er 4 cm i bredden. Det giver dig en større overflade at glatte dit hår med. Har du meget langt hår, kan denne type glattejern gør processen lidt hurtigere, når du skal have glattet dit hår. Har du tykt hår, er et maxi-glattejern en fordel, da det giver håret mere varme igennem et enkelt strøg. Du slipper derfor for at skulle føre glattejernet igennem håret flere 100 gange, før dit hår egentlig bliver glat.

Vælg det rigtige brand

Når du har fået styr på, hvilken type glattejern der passer til dit hår, skal du have fundet det rigtige brand. Der findes mange forskellige brands, når det kommer til glattejern. Det giver dig derfor mulighed for at finde et, der passer til dine behov og dit budget. Et af de mere populære brands inden for glattejern er GHD. GHD glattejern er kendt for deres høje kvalitet og deres innovative tilgang til styling af hår. Vil du have det bedste af det bedste, går du derfor ikke galt i byen ved at vælge et glattejern fra GHD. 

få nyhedsbrevet

Til toppen