Tag børnene med på jeres aktiviteter

Tag børnene med på jeres aktiviteter

Tag børnene med på jeres aktiviteter

Vil I gerne have børnene med til jeres hobbyer, men synes I, det er svært at få tingene til at passe sammen? Det kan sagtens være en udfordring, når man pludselig har børnene som det vigtigste hensyn, og sommetider kan man føle, at man skal gå rigtig meget på kompromis med sig selv. 

Det behøver dog heldigvis ikke være så sort/hvidt, for selvfølgelig kan man også lave mange af sine aktiviteter sammen med børnene. Faktisk giver det ofte virkelig noget glæde, når man har børnene med i de ting, man laver, og man mærker virkelig, hvor specielt det er at have en familie, hvor man gør tingene i fællesskab. 

Det kunne eksempelvis være at tage til fodbold, som måske er noget, den ene forælder typisk har gjort med vennerne eller veninderne, og derfor har det været svært at have børnene med. Men hvorfor ikke gøre det til en familietur, hvor I alle er sammen om det? Det behøver langt fra at betyde, at vennerne ikke kan være der også, og de vil naturligvis forstå, at der også skal være plads til børnene. Man kan jo fortsat godt holde fast i, at man nogle gange tager afsted uden børn, når der er plads til det. 

En sund livsstil

Hvis det er i familiens ånd, at I skal have en sund livsstil, så er det også noget, som er rigtig fint at have børnene med på. Selvfølgelig kan det være en udfordring, når de er helt små, men her er det måske mere vigtigt, at man lærer dem at kunne lide sund mad. Det gør man ret simpelt ved at servere sund og nærende mad for dem, så de vænner sig til, at den slags er godt. 

Når de bliver lidt ældre, kan de hurtigt blive en større del af processen. Eksempelvis er det en super aktivitet at lave mad sammen med børnene, fordi de også her får nogle kundskaber, som er fine senere i livet. Selvfølgelig skal de guides, og du er måske alligevel nødt til at gøre arbejdet dobbelt i den første periode, men så har I stadig haft det hyggeligt imens, og de har fået en oplevelse af, at de kan være til gavn. Det er noget, som gavner rigtig mange børns selvtillid, når de oplever den slags. 

Tag med på børnenes præmisser

Når man har fået børn, finder man også ud af, at nogle ting må ske på deres præmisser. Når de er helt små, skal de selvfølgelig konstant passes og plejes, og når de bliver lidt ældre, kommer der andre ting på programmet. 

Det gælder eksempelvis, at de begynder at gå til spejder, fodbold eller svømning, og det bliver altså automatisk også forældrenes aktivitet. Du skal dermed være indstillet på, at det også er en stor del af dit liv at tage med dit barn til aktiviteter, hvilket er en del af ansvaret, som hører med. Det giver måske også ret god mening hen ad vejen, fordi du ser den glæde, dette frembringer hos dit barn. 

 

få nyhedsbrevet

Til toppen