Tips til det ventende par

Tips til det ventende par

Tips til det ventende par

Tips til det ventende par

Selvom det er sommer, solen skinner og temperaturerne er høje, så kan det alligevel allerede nu være en god ide at tænke over garderoben til senere på året. Ni måneder er lang tid at vente, og hvis terminen er sat til en gang i efteråret eller vinteren, så giver det god mening at tænke over, om garderoben skal opdateres eller måske bare tilføres nye elementer. Begge nybagte forældre kan se frem til barsel, hvilket typisk involverer en del tid derhjemme. Det kan derfor være rart at have sørget for det rigtige tøj på forhånd.

Årstidernes skiften

Selvom termometeret lige nu viser lune temperaturer, så er der ikke lang tid til, at dagene bliver kortere, og efteråret melder sin kommen. Det danske efterårsvejr kan byde på lidt af hvert og det er derfor rart at have sørget for, at garderoben kan klare alt det, som årstiden måtte bringe. Det kan båd være en trucker kasket til de solrige dage, eller en lun frakke til de dage, hvor vinden er kold eller det regner.

Hvis barslen afholdes hen over vinteren, så er en varm sweater også en rar ting at have klar. Man kan for eksempel kigge på grimme julesweaters, hvis barslen løber hen over julemåneden. Ud over en lun sweater, så er komfortable bukser til tiden derhjemme også et must-have. Det er ikke her man skal bekymre sig over udseendet, men derimod fokusere mere på komforten.

Lige meget om det er efteråret eller vinteren, hvor der skal afholdes barsel, så er det unægtelig en god ide med ordentligt fodtøj. Mange nybagte forældre får gået en del ekstra kilometer med barnevognen, og det er ikke en rar oplevelse, hvis man har kolde eller våde fødder. Et par lune vandtætte vinterstøvler eller neoprengummistøvler er derfor en rigtig god ting at anskaffe sig!

Tøj til den lille

Ud over tøj til en selv, så skal den lille selvfølgelig også have ordentlig beklædning. Det er især vigtigt at sørge for den lille ny gennem de koldere måneder. Det skyldes at børn under 3-4 år ikke har færdigudviklet deres egen temperaturregulering, hvilket i bund og grund betyder, at de ikke kan mærke når de fryser. Derfor kræver det, at forældrene har styr på tøjet, så den lille ikke bliver syg.

Der findes et enormt udvalg af babytøj, og det kan hurtigt blive svært at vælge. Der findes dog nogle grundlæggende regler, som man kan bruges når man klæder den lille på. Hvis man er outdoor-interesseret, så kender man sikkert til lag-på-lag princippet, men hvis ikke så er her en kort gennemgang:

Princippet går i sin enkelthed ud på at bruge flere lag, typisk 3 forskellige, frem for en meget varm beklædningsgenstand.

1.    – Det er vigtigt at have noget der kan ånde og transportere sveden væk fra kroppen, og her findes ikke noget bedre end uld.

2.    – Som mellemlag anbefales typisk noget varmt som f.eks. tøj i fleece.

3.    – Det tredje lag skal gerne være vand og vindtæt, og her er tøj med åndbare membraner klart at foretrække.

Tips til selve barslen

Når først der er styr på alt det praktiske, som tøj og udstyr, så kan det være rart med noget inspiration til, hvad tiden skal bruges på. Det giver sig selv at det ikke er en decideret ferie at have barsel, da det er hårdt arbejde at få en baby. Det betyder for mange, at deres søvn bliver kraftigt reduceret, hvilket godt kan sætte sine tydelige spor i form af render under øjnene. Hvis man planlægger et cafebesøg eller på anden måde tænker over at begive sig ud i verden, så vil mange (især kvinder) gerne kende til den bedste øjencreme for at fjerne disse tegn på søvnmangel.

Ud over cafebesøg og gåture så findes der mange muligheder i de fleste kommuner som f.eks. babysvømning. Man kan typisk få en del information og inspiration, hvis man kigger på sin lokale kommune eller aktivitetscenters hjemmeside.

få nyhedsbrevet

Til toppen