Hatte

Mange forbinder en hat med noget fint og royalt. Det gælder i særdeleshed hattemode til kvinder. Det skyldes formentlig, at det som oftest har været hos kongelige personligheder til royale fester, vi tidligere har oplevet kvinder med hat. Her er det til gengæld snarere et særsyn, hvis en kvinde ikke bærer hat. De seneste år er helt almindelige ikke-royale kvinder dog kommet efter det, og hatten har igen fundet vej ind i mange kvinders garderobe. Særligt er det de lidt større hatte med stor skygge, som mange kvinder foretrækker. Det er i modsætning til nutidens moderne mænd. En mand iført hat har altid været en mindre særsyn end hos kvinder. Dog er der sket et generationsskifte hos mændene, der efter en periode, hvor hatte har været en sjældenhed, igen dukker op overalt i gadebilledet. Det gælder i særdeleshed hos den moderne, unge mand. Mens kvinderne i dag foretrækker den lidt pompøse hattemodel, vil den moderne mand typisk holde sig til den lidt mere diskrete, klassiske model med bøjet skygge - i ved - af den type, som Charlie Chaplin bar. 

Den genvundne popularitet inden for hattemode har medført, at der i dag findes en lang række forskellige typer og modeller fra de allerstørste brands på modescenen. At hatten igen har fundet vej ind i modebilledet, skyldes måske dens uovertrufne evne til at fuldendte et klassisk look. Selvom en hat ikke længere kun er tiltænkt det royale segment, så er der nemlig stadig noget lettere royalt eller i hvert fald fint og klassisk over et hattelook - en hat passer i hvert fald sjældent sammen med en par joggingbukser og flade sneakers. Den rigtige hat kan sætte prikken over i’et, kronen på værket, og fuldende et festlook eller et klassisk, fint hverdagslook. En hat med stor skygge passer perfekt sammen med en varm parka, trenchcoat eller klassisk uldfrakke.

"Jeg sætter min hat, som jeg vil", lyder teksten i en populær dansk sang, som pointerer den skønne selvstændighedssymbolik, som hatten bærer. Men selvom det ikke er hattens undseende, der bestemmer selvstændigheden, så synes vi nu engang, at det er rarest, hvis den hat "du sætter, som du vil” er en lækker og smart hat. Det kan vi hjælpe dig med at finde lige her på Miloo, hvor vi har samlet en lang række lækre modeller og kollektioner fra webshops med nogle af Danmarks førende brands. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen