DAY Birger et Mikkelsen

Brandet DAY Birger et Mikkelsen er et resultat af samspillet mellem alle de indtryk, som manden bag brandet, Keld Mikkelsen, har indsamlet gennem livet. Kollektionerne er derfor hverken eller. Det minder ikke om andet, man ser i dansk, skandinavisk eller international mode - og så alligevel. DAY Birger et Mikkelsens designs placerer sig nemlig et sted imellem dem alle. 

Om DAY Birger et Mikkelsen

Brandets kollektioner er en kombination af skandinavisk minimalisme, sydeuropæisk chicness og etnisk-inspirerende detaljer. Designeren bag kollektionerne fra DAY Birger et Mikkelsen samler og lader sig inspirere af alt det bedste fra modescener verden over for så at kombinere det til sin helt egen stilart.  

DAY Birger et Mikkelsen tasken som alle kender 

Når et brand på den måde skaber sin egen stil i modeverden, er der chance for at skabe noget originalt, der ikke er set før. Og det er nøjagtigt, hvad der er sket med brandets populære Gweneth-serie - i særdeleshed den sorte Gweneth-taske. 

Måske siger navnet, Gweneth, dig ikke noget, men det er helt sikkert, at du vil kunne nikke genkendende til taskedesignet, når du ser det her. Gweneth-serien, Gweneth tasken og Gweneth toilettasken, er blevet ikoniske for DAY Birger et Mikkelsen. Taskerne er blevet hvermandseje, noget som alle kan bruge, som alle gerne vil have og som alle har råd til at købe. Taskerne og toilettaskerne er nemlig - i modsætning til, hvad vi ofte oplever, når et brand skaber en eftertragtet, original vare - billige med en udsalgspris på henholdsvis 349 kr. og 149 kr.   

DAY Birger et Mikkelsen, 2NDDAY, DAY et og DAY Home

Manden bag DAY Birger et Mikkelsen hedder Keld Mikkelsen. I 1997 startede hans eventyr som stifter og kreativ direktør for brandet, der i dag er meget mere et blot et tøjmærke til kvinder. I løbet af de seneste 20 år har brandet lanceret tre øvrige brands, der alle har fokus på forskellige forgreninger i en kvindes garderobe og hjem.

Foruden det originale brand råder DAY-koncernen ligeledes over mærkerne:

1. 2NDDAY, der henvender sig til et lidt yngre segment af kvinder

2. DAY et, som er brandets accessory-kollektion til kvinder i alle aldre

3. samt interiørbrandet DAY Home, som blev etableret i 2005. 

Den primære inspiration bag alle brandets fire kollektionslinjer ligger i bagmanden, Keld Mikkelsens, rejser verden over. Særligt har hans oplevelser, erfaringer og fascination af markedet og kulturen i Hong Kong og Indien fungerer som inspirationskilder for kollektionerne. Det ser man meget tideligt i DAY Home kollektionerne, men ligeledes i tøjkollektionerne, hvor sjove prints, farver, snit og figurer emmer af asiatisk kultur og stemning.  

Jakker som day birger et mikkelsen day justine - kan du se her på siden! 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen