Hunter

Hunter støvler, Hunter gummistøvler eller Hunter sko... vi har dem alle her på Siloo.dk. Vi opdaterer dagligt priserne på alt fra Hunter 2017 og dermed giver det dig det bedste overblik på alt HUNTER

Finder du ikke din HUNTER støvle så har vi også mange andre bl.a. Ilse Jacobsen eller måske regntøj fra Ilse Jacobsen By Emma Jorn er noget for dig? 

Historien om HUNTER fra dengang til 2017

Hunter er en britisk arv mærke med en rig historie af innovation og er kendt for sin ikoniske Original Hunter boot. Etableret i 1856 bæres mærket af dem, der fører, smedning design til at beskytte pionerer fra elementerne og de dystereste af landskaber.

I den første uge af januar 1856 landede Mr. Henry Lee Norris, en amerikansk iværksætter fra Jersey City, New Jersey, og hans ven og partner Spencer Thomas Parmelee fra New Haven, Connecticut, på skotsk jord med henblik på at arbejde et patent på Charles Goodyear til fremstilling af Indien-gummi overkrop og støvler. De to herrer landede i Glasgow og begyndte at søge efter en passende fabrik, som de til sidst fandt i form af Castle Mill i Edinburgh. Et fint par kondenserende dampmotorer og kedler blev medtaget i lejekontrakten, som de kunne tage op næsten øjeblikkeligt på grund af møllens delvise besættelse på det tidspunkt. Parret var klar til at påbegynde driften i midsommeren i 1856. Oprindelig blev virksomheden stylet som Norris & Co., som eksisterede, indtil den første aktieselskabslov blev introduceret til Storbritannien - den nordbritiske gummivirksomhed (som senere senere blev kendt som Hunter Boot Ltd) blev registreret som et aktieselskab i september 1857. 

Norris blev efterhånden lykkedes til firmaet af William Erskine Bartlett, en mand, der kunne godt hævde opfindelsen af, hvad der anses for at være den accepterede type bildæk i dag. I 1907 købte det britiske Dunlop-dækfirma Bartlett-patentet fra det nordiske britiske gummifirma til USD 973.000 USD for at erhverve rettighederne til fremstilling og distribution af dæk under samme navn. Det anslås, at patentet i dag vil være over $ 200.000.000 USD.

Virksomheden lavede ikke kun gummistøvler - produktionen omfattede dæk, transportbånd, kamme, golfbolde, varmt vandflasker og gummi gulve. I starten var der kun fire personer, der arbejdede for virksomheden, i 1875 var holdet vokset til 600. Virksomheden har kontorer i Edinburgh, London og New York.

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen