Caps

Kasketten er en af de accessories, der har opnået status og popularitet for noget andet end blot dens funktion. Som oftest ses på hovedet af det unge, mandlige segment, hvor dens egentlige funktion - at beskytte øjene for solen skadelige UV-stråle - er tilsidesat til fordel for dens status som modefænomen. Det var dog kaskettens funktion som solskærm, der var den primære grund til udformningen af den, da den blev opfundet i 1800-tallet. Her var den tiltænkt som en sportaccessory med henblik på at blokere for solens skarpe stråler hos baseballspillere, der havde problemer med at se bolden for solen blændende stråler, når de skulle slå til bolden.

I dag ser vi stadig kasketten på stort set alle baseball spillere, men kasketten har dog bevæget sig langt væk fra 3. base siden dens fremkomst. I dag er det i lige så høj grad - hvis ikke i højere - på grund af dens stilikoniske kunnen og status som modesymbol, der har gjort den til en eftertragtet beklædningsgenstand særligt hos unge mænd i en række subkulturer, heriblandt i skatekulturen og hip hop-miljøet. 

Hos ældre generationer har der tidligere været konsensus om, at hovedbeklædning udelukkende var til for at blive brugt udenfor med henblik på deres praktiske funktioner. Derfor har kasketten gennem tiden været genstand for diskussionen om, hvorvidt også denne type hovedbeklædning kun hørte sig til udenfor. Kasketten befinder sig nemlig lige midt i en tværkategori mellem funktionel beklædningsgenstand og smart accessory. Med tiden er kasketten dog af næsten alle blevet accepteret som en modegenstand på lige fod med halskæder, øreringe, tørklæder osv. Den er nemlig ikke bare en funktionel accessory - den er et statussymbol.

Kasketten symboliserer coolness. Den er sej og formår at pifte et outfit op, som intet andet. Måske er det grunden til, at kasketten er så eftertragtet hos den unge, mandlige målgruppe - eller måske er det fordi, man ved at bære en kasket slipper for at sætte håret om morgenen, hvem ved. Om du er mand eller kvinde, kan du sikkert finde en cool kasket eller cap i denne kategori, hvor vi har samlet et stort udvalgt af modeller fra populære brands som Billabong, Adidas og mange flere. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen